Events

De ambitie van de Stichting Sport in Beeld is om aansprekende lokale sportevenementen te organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn. Jaarlijks wisselt een aantal evenementen of worden nieuwe evenmenten georganiseerd.

Onderstaand een introductie van de Events georganiseerd door Stichting Sport in Beeld:
9 December 2023 t/m
7 Januari 2024

Drijvende IJsbaan Leiden

De Drijvende IJsbaan is een kerstijsbaan die vanaf de eerste week van december tot begin januari te vinden is in het historisch centrum van Leiden. Bezoekers van alle leeftijden beleven onder de sfeervolle feestverlichting van de ijsbaan een winters sprookje in Leiden. De tijdelijke ijsbaan is een onderdeel van de Leidse Winter Wonder Weken. Deze weken beslaan een feestelijk periode waarin zo’n 125.000 bezoekers rondom de feestdagen naar de Leidse binnenstad komen.

De knusse en gezellige Drijvende IJsbaan ontvangt in een periode van een maand ruim honderdduizend schaatsers en daarbij een dikke drieduizend schoolschaatsers.

Na de aankoop van een dagkaart kan je als schaatser de gehele dag van aankoop gebruik maken van de 560 vierkante meter grote ijsbaan Naast het schaatsen vinden er diverse evenementen plaats op en rond de kerstijsbaan. Er is dus eigenlijk altijd wel wat te doen.

Stichting Sport in Beeld organiseert de Drijvende IJsbaan in samenwerking met bijna 100 vrijwilligers.

Meer informatie is te vinden op de website van het evenement: www.DrijvendeIJsbaanLeiden.nl

14 December 2023

Rotary Santa Run Leiden

De Rotary Santa Run Leiden is een fun run, waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, daags voor kerst een parcours door de Leidse binnenstad afleggen. Dit alles voor het goede doel. In Leiden doen zij dit wandelend. Er kunnen maximaal 1574 deelnemers van alle leeftijden meedoen aan dit feestelijke evenement. Het aantal deelnemers is een verwijzing naar het jaar waarin het Leiden werd ontzet van de Spaanse overheersers.

Stichting Sport in Beeld organiseert de Santa Run in nauwe samenwerking met de lokale Rotary. Deze serviceclub kiest jaarlijks een goed doel om geld voor in te zamelen. Daarmee laten zij in de kersttijd zien dat hun lijfspreuk "Service above Self” niet zomaar een spreuk is, maar maken dit in de praktijk ook buitengewoon zichtbaar.

Sport in Beeld zorgt er samen met de deelnemers voor dat de stad rood-wit kleurt en de deelnemers op een veelheid aan plekken langs de route kunnen genieten van acts en traktaties.

Meer informatie is te vinden op de website van het evenement.

4 & 5 Mei 2024

Bevrijdingsvuur Estafette Leiden

Sinds 1948 wordt het bevrijdingsvuur in Wageningen ceremonieel ontstoken voor ‘Hotel de Wereld’. Dit is de plek waar aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, in mei 1945, de vrede werd getekend. Daarmee was Nederland officieel bevrijd. Jaarlijks wordt op die historische pek het bevrijdingsvuur ontstoken en als het bevrijdingsvuur brandt, verspreiden zo’n tweeduizend sporters het vuur in estafettevorm naar verschillende gemeenten in Nederland. Al meer dan tien jaar doet een wisselende hardloopgroep dit voor Leiden. De Leidse Runners Club stelt deze groep lopers per editie speciaal samen.

De Leidse Road Runners halen om middernacht het vuur in Wageningen op en brengen dit gedurende de nacht al hardlopend met een fakkel naar Leiden. De volgende dag, op 5 mei, ontsteekt de burgemeester van Leiden het bevrijdingsvuur van de stad, tijdens de braderie op de Doezastraat.

Het bevrijdingsvuur is daarbij hét symbool voor leven in vrede en vrijheid, vandaar de naam: het Vrijheidsvuur.

Sport in Beeld helpt mee in de organisatie en zorgt in samenwerking met de vrijwilligers van de Leidse Roadrunners jaarlijks voor een veilige nachtelijke doortocht van de Leidse lopers die het traject Wageningen-Leiden al hardlopend afleggen.

11 t/m 14 Juni 2024

Leidse Avondvierdaagse

De avondvierdaagse is een jaarlijks landelijk wandelevenement. Ook in Leiden vindt er een avondvierdaagse plaats. Iedereen kan zich inschrijven en vier dagen 5KM meelopen. De meeste van de ongeveer duizend deelnemers zijn basisschoolleerlingen, maar ook middelbare scholieren, studenten en sportieve volwassenen lopen ieder jaar als groep of individu mee.

Per jaar wisselt de datum waarop de avondvierdaagse gelopen wordt, maar doorgaans is dit in de eerste helft van juni.

Meer informatie is te vinden op de website van het evenement.

26 t/m 30 Augustus 2024

Leidse Zwemvierdaagse

In samenwerking met Leids Water (de zwembaden van Leiden) en een groot aantal lokale zwemwatersportverenigingen organiseren wij in de laatste week van de zomervakantie de Leidse ZwemWaterWeek.

In Zwembad De Vliet zwemmen deelnemers de traditionele zwemvierdaagse. Deelnemers die gedurende vier van de vijf midweekse dagen vijfhonderd meter in het zwembad afleggen, krijgen het traditionele zwemvierdaagse ‘kruisje’ als medaille.

Daarnaast zijn er in het overdekte Zwembad De Zijl leuke zwemactiviteiten, zoals waterpolo, reddingszwemmen, duiken en een obstacle swim, die per dag zwaarder wordt.

Voor speciale doelgroepen organiseren we ook activiteiten, zoals een mini watertriathlon en voor studenten is er op de donderdagavond een klein tropisch feestje te vieren, maar niet voordat zij eerst sportief ter water zijn gegaan. Uiteindelijk kan iedereen met een zwemdiploma meedoen aan één of meer activiteiten van de Leidse ZwemWaterWeek.

Meer informatie is te vinden op de website van het evenement: www.LeidseZwemWaterWeek.nl

6 September 2024

Leiden LadiesRun

De Leiden LadiesRun is een fun run voor vrouwen met twee verschillende afstanden: de 5 km en de 10 van Saton Optiek (10 km). De route gaat dwars de Stevenshof, de enige Leidse wijk met alleen maar straatnamen vernoemd naar vrouwen.

De Leiden LadiesRun wordt ieder jaar op de eerste vrijdagavond in september gehouden. Aan deze sportieve, maar vooral gezellige belevenis kunnen vrouwen van alle leeftijden deelnemen. Het maakt niet uit of je nu een beginnende of een ervaren hardloopster of wandelaarster bent, de Leiden LadiesRun biedt een unieke sfeer waarin vrouwen worden aangemoedigd om hun grenzen te verleggen en te genieten van hardlopen of wandelen.